MENÜ

Dorina receptkönyve

Margherita pizza recept

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1.5 dkg élesztő
  • 1.5 dl víz (langyos)
  • 8 g só
  • 2 ek olívaolaj

A szószhoz:

  • 200 g sűrített paradicsom
  • 0.5 közepes db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • 3 csipet őrölt fűszerkömény
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor (izlés szerint)
  • 3 ek olívaolaj

elkészítés

  1. A vízben feloldjuk az élesztőt, és beleöntjük az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a feloldott élesztős vizet. Öszegyúrjuk a hozzávalókat, és 10 percet pihentetjük.
  3. Ezután tetszőleges formára és vastagságúra kinyújtjuk, majd előmelegített sütőben 10-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. A szószhoz a vöröshagymát kockára vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Mikor majdnem megpirult a vöröshagyma, rátesszük a zúzott fokhagymát is.
  5. Ha megpirultak, hozzájuk adjuk a paradicsomszószt,  és fűszerezzük. 1-2 percet forraljuk, és kész.

Asztali nézet