Margherita pizza recept
hozzávalók / 4 adag
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1.5 dkg élesztő
- 1.5 dl víz (langyos)
- 8 g só
- 2 ek olívaolaj
A szószhoz:
- 200 g sűrített paradicsom
- 0.5 közepes db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek oregánó
- 1 ek bazsalikom
- 3 csipet őrölt fűszerkömény
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál cukor (izlés szerint)
- 3 ek olívaolaj
elkészítés
- A vízben feloldjuk az élesztőt, és beleöntjük az olajat.
- A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a feloldott élesztős vizet. Öszegyúrjuk a hozzávalókat, és 10 percet pihentetjük.
- Ezután tetszőleges formára és vastagságúra kinyújtjuk, majd előmelegített sütőben 10-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A szószhoz a vöröshagymát kockára vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Mikor majdnem megpirult a vöröshagyma, rátesszük a zúzott fokhagymát is.
- Ha megpirultak, hozzájuk adjuk a paradicsomszószt, és fűszerezzük. 1-2 percet forraljuk, és kész.
Asztali nézet