MENÜ

Dorina receptkönyve

Édes gofri recept

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 ek vaj
  • 1 csipet só

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
  2. A tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat pedig egy másik tálban felverjük.
  3. A liszthez hozzáöntjük jó sűrű kevergetés mellett az előzőleg jól felvert tejes keveréket, majd az egészet kikeverjük úgy, hogy egy jó sűrű, de mégis kissé folyós masszát kapjunk.
  4. A gofrisütőt olajjal kikenjük, és belemerjük adagonként a gofri masszáját, és megsütjük. A végén ízlésünknek megfelelően fogyasztjuk!

Asztali nézet